Inspiratie-event op 15.09.18 over milieu, monetaire hervorming en basisinkomen.

De Donuteconomie is goed voor mens, maatschappij, aarde, milieu en dier. Kate Raworth maakt overal furore met haar pleidooi voor de duurzame Donuteconomie.

Op Donut-D-Day (DDD), zaterdag 15 september, willen we elkaar inspireren en aanmoedigen om concreet aan de slag te gaan. De Donuteconomie doen we gewoon met elkaar. Vanuit drie verschillende bewegingen gaan we met elkaar aan de slag op DDD. De milieubeweging, de monetaire hervormers en de voorstanders van het basisinkomen ontmoeten elkaar op DDD.

Wees van harte welkom op DDD om jouw actieve steentje bij te dragen. De toegangsprijs bedraagt € 25,-* inclusief koffie, thee, biologische donut en lunch. Het wordt een gedenkwaardige dag in de Keizersgrachtkerk, hartje Amsterdam.

*Mocht de toegangsprijs een belemmering vormen, stuur dan een e-mail met de vraag naar een kortingscode.

Het programma van de Donut-D-Day

10.30-11.00 uur  Inloop met koffie/thee

11.00-11.05 uur  Welkom, Sarah Sylbing

Sarah is naast onze dagvoorzitter,  programmamaker voor televisie, documentaire en radio. Haar werk behandelt meestal actuele, maatschappelijke thema’s aan de hand van kleine, persoonlijke verhalen. Meer informatie >


11.05-11.15 uur Een beeld(end) welkom, Kate Raworth

Een speciale videoboodschap van Kate.11.15-12.00 uur Het Basisinkomen, Harro Boven

Harro Boven is mede-initiatiefnemer van het plan Moedig Voorwaarts van de Jonge Democraten. Dat is een financieel volledig gedekt plan voor een basisinkomen dat aan alle armoede in Nederland een einde maakt”
Bijdrage Harro aan Petitie: experiment met basisinkomen voor 55-plussers | RADAR (AVROTROS) 29 mei 2017. Bekijk de film>

12.00-12.30 uur Vijf pitches van 2 minuten (Blok 1) 

12.30-13.00 uur Lunch, tasty & plant based, Eerste Helft 

13.00-13.30 uur Lunch, tasty & plant based, Tweede Helft 

13.30-14.15 uur Milieudefensie, Anne Knol

Milieudefensie werkt aan een schone en rechtvaardige wereld. Anne Knol is campagneleider bij Milieudefensie op het gebied van duurzaam vervoer en gezonde lucht. Ze startte onder andere een rechtszaak tegen de Staat voor gezonde lucht. Eerder werkte ze bij het RIVM. Knol promoveerde aan de Universiteit Utrecht.

14.15-14.45 uur Vijf pitches van 2 minuten (Blok 2) 

14.45-15.30 uur Hervorm ons Geldstelsel, Klaas van Egmond

Klaas van Egmond is hoogleraar Geowetenschappen (in het bijzonder Milieukunde en Duurzaamheid) aan de Universiteit Utrecht, mede-initiatiefnemer van het Sustainable Finance Lab en Bestuurslid van het NatuurCollege. Symposium Ons Geld 2017: Bekijk hem op YouTube> 

15.30-15.45 uur Koffiepauze, Eerste Helft 

15.45-16.00 uur Koffiepauze, Tweede Helft 

16.00-16.30 uur Vijf pitches van 2 minuten (Blok 3) 

16.30-16.45 uur Afsluiting/reflectie door Herman Wijffels

Momenteel is Herman Wijffels co-voorzitter van Worldconnectors en tot okt jl. hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

16.45-17.00 uur Muzikale Afsluiting  

17.00-19.00 uur Borrel  

De Pitchers op DDD

Kunstzinnige Bijdrage

Gedurende de dag leveren Kunstenaars Egon Kracht, Noortje Braat en Merlijn Twaalfhoven een bijdrage op de thematiek vanuit hun ‘kunstenaars mindset’: Egon en Noortje spelen muziek uit hun voorstelling Het zal eens Tijd worden!, Merlijn nodigt vanuit The Turn Club uit tot een persoonlijk commitment van de aanwezigen.

De Donuteconomie van Kate Raworth

De uitdaging van de mensheid in de 21e eeuw is om binnen de middelen van onze planeet tegemoet te komen aan de behoeften van iedereen. Met andere woorden, om ervoor te zorgen dat niemand tekortschiet op de essentie van het leven. Van voedsel en huisvesting tot gezondheidszorg en politieke stem. Terwijl we tegelijkertijd ervoor zorgen dat we de levensondersteunende systemen van onze aarde, waar we fundamenteel afhankelijk van zijn, behouden. Zoals een stabiel klimaat, vruchtbare bodems en een beschermende ozonlaag. De Donut van sociale en planetaire grenzen van Kate Raworth is een speels-serieuze benadering om die uitdaging in te kaderen en als kompas te fungeren voor de menselijke vooruitgang in deze eeuw. Meer informatie op www.kateraworth.com/doughnut.

Levendige Informatiemarkt

Er komt een levendige informatiemarkt met allerlei kraampjes waar diverse organisaties en initiatieven presenteren hoe zij de donuteconomie gaan realiseren. 

BOUW AAN EEN BETERE TOEKOMST LAAT JE INSPIREREN ONTMOET GEANGAGEERDE ANDEREN ONTDEK NIEUWE MOGELIJKHEDEN

Zaterdag 15 september 2018

10.00 tot 18.00 uur

€ 25,- per persoon

inclusief koffie, thee, biologische donut en lunch

exclusief afsluitende borrel

Keizersgrachtkerk Amsterdam

routebeschrijving>

DDD wordt georganiseerd door (v.l.n.r.)

Katy Olivia van Tergouw (www.ikbenaardebeschermer.nl)

Alexander de Roo tel  06 26 43 64 88 (basisinkomen.nl)

Marielle Cornielje (deburgerbeweging.nl)

Conny Bergé tel 06 46 46 46 87 (onsgeld.nu)

Johan Luijendijk (basisinkomen2018.nl)

Vragen of ideeën? Bel dan Alexander of Conny of stuur een mail naar info@donutdday.nl.